QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na Tachovsku. Po střetu auta se sypačem zemřel řidič- FOTO

28.12.2021 13:55     28.12.2021 16:28

Na Tachovsku u německých hranic došlo odpoledne k tragické nehodě. Silnice byla po nehodě zcela uzavřena, osobní auto se střetlo se sypačem. Doprava byla odkláněna.

nehoda sypač
nehoda sypačnehoda sypac auto

Nehoda se stala odpoledne nedaleko obce Broumov, po střetu osobního vozidla se sypačem zemřel řidič osobního vozu. "Na silnici II. třídy č. 201 za obcí Broumov směrem na Německo došlo k vážné dopravní nehodě. Střetlo se zde osobní vozidlo se sypačem. Silnice je zcela neprůjezdná. Na místě jsou tachovští dopravní policisté," uvedla prvotní informace mluvčí policie Dagmar Brožová.

Na místě jsou všechny složky IZS. "Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Došlo k úniku hydraulického oleje z radlice sypače," řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Silnice je zcela uzavřena, policisté odklání dopravu. "Doprava je odkláněna v obci Broumov na Tachovskou Huť. Zároveň jsme požádali německé kolegy, aby nevpouštěli vozidla přes bývalý hraniční přechod Broumov do naší republiky," doplnila Dagmar Brožová.

Při nehodě zemřel řidič z osobního vozu, řidič sypače byl bez zranění. Na místo letěl vrtulník, kvůli špatným letovým podmínkám se ale musel vrátit na základnu. "Lékařka hned po příjezdu na místo u muže středního věku konstatovala zranění neslučitelné se životem, kterým na místě podlehl," potvrdila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

"Vozidlo tovární značky Audi řídil sedmapadesátiletý cizinec, na namrzlé vozovce dostal s vozidlem smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl se sypačem. Tachovští kriminalisté si případ převzali a nařídí soudní pitvu k objasnění přesné příčiny úmrtí. Jednašedesátiletý řidič sypače značky Volvo byl bez zranění, podrobil se dechové zkoušce s výsledkem negativním," dodala Dagmar Brožová.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24