QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda u Plas, jeden mrtvý, tři vážně zranění

14.05.2021 8:30     14.05.2021 15:30

V pátek v ranních hodinách došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Dopravní nehoda se stala na hlavním tahu do Plas. Nejstarší můž havárii nepřežil, další ve Fakultní nemocnici v Plzni bojují o život.

4

K nehodě došlo po 6. hodině ráno nedaleko místa, kde právě zasahovala jednotka hasičů ze stanice Plasy, která zde likvidovala únik oleje na komunikaci. Zda to souvisí s dopravní nehodou vyšetřuje PČR. "Spolupracovali jsme se záchranáři při poskytování pomoci zraněným. Zlikvidovali jsme uniklé provozní kapaliny a zajistili místo události," uvedl mluvčí hasiču Petr Poncar.

Jeden muž podlehl na místě zranění. "U muže r. 1964 musel náš lékař z důvodu zranění neslučitelných se životem konstatovat exitus," potvrdila Andrea Divišová ze Záchranné služby Plzeňského kraje.

Další tři lidé utrpěli vážná zranění. "Z místa dopravní nehody transportujeme tři další muže r. 1988, 1976, 1975 se středně těžkými zraněními na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," doplňuje informace Divišová.

Podle vyšetřování policie řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu komunikace a došlo k tragické dopravní nehodě.  "Z dosavadního šetření vyplývá, že ve směru od Plzně jel řidič (ročník 1975) s vozidlem Škoda Octavia, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na mokré vozovce při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a vozidlo uvedl do smyku. Následně vyjel do protisměru, kde se střetl s vozidlem tovární značky Hyundai, které řídil 33letý muž," popsala průběh nehody mluvčí policie Eva Červenková.

Při nehodě se zranili oba řidiči, dále dva spolujezdci z vozidla Škoda Octavia, kdy jeden z nich (ročník 1964) utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl.

 

 

Foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24