QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda uzavřela hlavní tah u Přeštic, dva muži zemřeli - FOTKY

13.05.2018 8:40     13.05.2018 11:17

Tragická nehoda se stala v neděli ráno na hlavním tahu z Plzně na Klatovy. U Přeštic se srazila dodávka a osobní auto. Dva lidé zemřeli, další dva jsou zraněni.

tragická nehoda z Přeštic (4)
nehoda u přeštictragická nehoda z Přeštic (1)tragická nehoda z Přeštic (2)tragická nehoda z Přeštic (3)tragická nehoda z Přeštic (4)

Ke střetu došlo za Přešticemi směrem na Plzeň. Silnice je uzavřena. Uzavírka se předpokládá zhruba do jedné hodiny. 

„Uzavřen je úsek komunikace číslo 27 mezi obcí Přeštice a odbočkou na Dolní Lukavici v obou směrech. Odklon dopravy je prováděn po objízdné trase z Přeštic na Žerovice a Zastávku a zpět na silnici 27,“ uvedla mluvčí policie Markéta Fialová.

Podle mluvčího záchranky Martina Brejchy dva muži zemřeli, jeden muž byla transportován do nemocnice na Emergency a jedna žena na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Plzni na Lochotíně.

K nehodě došlo před půl sedmou. "Oznámena byla v 6:25 hodin," upřesnila čas nehody mluvčí policie.

Proč ke střetu došlo zatím není jasné. "Osobní vozidlo značky Renault jelo ve směru od Přeštic na Plzeň, při průjezdu levotočivou zatáčkou z dosud neznámých příčin vjelo do protisměru, kde se střetlo s dodávkou značky Renault Master jedoucí od Plzně," popisuje nehodu Markéta Fialová.

V osobním voze jeli dva cizinci, řidič (1982) a spolujezdec (1991). Oba dva při nehodě zemřeli.

"Dodávku řídil muž ročník narození 1979, který cestoval společně se ženou (1979). I v tomto případě se jedná o cizince," říká dále mluvčí policie.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Všechny okolnosti i přesná příčina budou předmětem dalšího vyšetřování.

 

 

Foto: ZZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24