QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda uzavřela tah u Chotíkova! Střet auta s cyklistou skončil smrtí - FOTO

15.07.2019 13:36     15.07.2019 14:18

Hlavní tah I/20 u Chotíkova na Plzeňsku v pondělí odpoledne uzavřela tragická nehoda. Střet osobního auta a cyklisty si vyžádal život. Příčiny nehody jsou v šetření.

dn chotíkov

Ke střetu auta s cyklistou s fatálními následky došlo v pondělí po 13. hodině odpoledne. V pohotovosti byly všechny složky IZS. Bohužel život muži už se zachránit nepodařilo.

"Řidič vozidla Audi Q7, ročník 1976, jel po silnici I/20 ve směru na Plzeň, kdy za odbočkou na Chotíkov mu z nezjištěných příčin vjel do jízdního pruhu souběžně jedoucí cyklista, ročník 1945. Bohužel u zraněného cyklisty byla resuscitace neúspěšná," popsala průběh nehody mluvčí policie Iveta Kořínková. 

"Hasiči asistovali zdravotnické záchranné službě při resuscitaci zraněného a zajistili místo události," uvedl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hlavní tah musel být úplně uzavřený a policie odklonila dopravu na objízdnou trasu přes Chotíkov. "Policisté u 43letého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. U 74letého cyklisty policisté nařídili soudní pitvu. Řidič motorového vozidla při dopravní nehodě neutrpěl žádná zranění, nýbrž utrpěl zřejmě šok a proto byl zdravotní záchrannou službou eskortován do nemocnice," doplnila mluvčí policie.

Během pár dnů jde o druhou tragickou nehodu na Plzeňsku. V noci ze soboty na neděli vyhasl život mladé ženy při havárii motorky u Třemošné. Více k nehodě se dočtete v článku zde.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24