QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda v Sytně! V hořící dodávce přišel o život jeden muž - FOTKY

23.07.2019 9:02

Všechny složky IZS zasahovaly v Sytně na Tachovsku u havárie dodávky. Tu po nehodě zachvátily plameny. Muž, který zůstal uvězněný ve voze, na místě zemřel.

3
312

K tragické nehodě došlo v noci na úterý na hlavním tahu mezi Stříbrem a Plzní. V obci Sytno směrem na Sulislav havarovala dodávka, která následně vzplála.

"Zhruba v půl dvanácté v noci vyjeli hasiči ze stanic Košutka, Stříbro, a JSDH Stříbro k dopravní nehodě dodávky s následným požárem. Požár zasáhl dodávku v plném rozsahu. Řidič se nacházel mimo vozidlo zraněný a v šoku. Druhá osoba cestující v dodávce zůstala uvnitř," řekl k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Muži uvězněnému v hořícím vozidle už bohužel nebylo pomoci. "Zdravotnická záchranná služba z místa události transportovala mladého muže, ročník 2001, do FN Plzeň na Lochotíne s lehčím zraněním a při vědomí. Druhý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem," doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová. Na místo byl povolán koroner.

Přesné příčiny tragické nehody nadále zjišťuje policie. Případ si převzala kriminálka. "Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič, ročník 2001, ve vozidle Iveco, který jel ve směru od obce Sulislav na Sytno na Tachovsku, vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu, poté se vozidlo odrazilo a narazilo do vedlejšího stromu. Po nárazu začalo vozidlo prudce hořet," popisuje mluvčí policie Hana Kroftová.

Řidič z auta ještě stihl vyskočit, spoluezdec ale bohužel ne. Podle výpovědi se řidič snažil vyhnout zvěži. "Dechová zkouška u řidiče byla provedena s negativním výsledkem. Veškeré okolnosti případu jsou nadále v prověřování. Případem se zabývají tachovští kriminalisté pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti," dodává policejní mluvčí.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24