Tragická událost na železnici v obci Borovy, zemřela při ní devítiletá dívka

06.10.2020 18:33

Tragická nehoda se stala po čtvrté hodině odpolední v obci Borovy, kde došlo na železničním přejezdu ke srážce chodce a vlaku. Mladá dívenka utrpěla zranění neslučitelná se životem.

stod5

K nešťastné tragické události došlo dnes kolem čtvrté hodiny odpoledne na železničním přejezdu v obci Borovy. Podle informací zde měla přímo před projíždějící vlak vběhnout devítiletá holčička. Strojvedoucí neměl žádnou možnost jakkoli střetu zabránit.

Na místo vyjely všechny záchranné složky, mladá slečna ale utrpěla tak závažná zranění, že ji nebylo pomoci. "Dítě utrpělo mnohočetná zranění neslučitelná se životem a lékař ZZS tak musel konstatovat úmrtí," uvedla tisková mluvčí záchranářů. Hasiči správy železnic vyvedli cestující z vlaku, policisté zajistili místo tragédie a na místo vyrazila kriminální policie i koroner.

Vyšetřování této smutné železniční nehody si převzali kriminalisté: "Strojvedoucí měl dechovou zkoušku i zkoušku na OPL negativní. Veškeré okolnosti úmrtí dívky narozené v roce 2011 jsou nyní předmětem šetření," doplnila tisková mluvčí policie. Na místo byly na pomoc rodině povolány i krizová interventka a policejní psycholožka.

Provoz mezi stanicemi Švihov u Klatov a Přeštice byl zastaven a v úseku Klatovy - Přeštice byla zřízena náhradní autobusová doprava.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24