Tragické úterý na silnicích! Nehody v regionu pokračují

21.06.2022 17:36     21.06.2022 18:01

Dopravní nehody zaměstnaly záchranné složky po celém kraji. Bohužel jedna z nich skončila tragicky. Záchranáři zasahovali i u cyklisty, motorkáře, těhotné ženy...a aktuálně zasahují u dalšího sraženého cyklisty.

old_muscle_cars_desktop_wallpaper

V dopoledních hodinách došlo k tragické nehodě na hlavním tahu I/27 z Plzně na Klatovy. Po střetu dvou osobních automobilů z místa nehody odvezla záchranná služba dva muže. Vrtulník transportoval těžce zraněnou seniorku do nemocnice, kde svým zraněním podlehla. "Spolujezdkyně, žena z Klatov ročník 1933, v nemocnici zemřela. Nehodu prověřují policisté z oddělení obecné kriminality. U zemřelé bude nařízena soudní pitva," dodala policejní mluvčí Dana Ladmanová. O tragické události jsme informovali zde.

O několik minut déle, v jiném úseku komunikace I/27, došlo k čelnímu střetu dvou osobních automobilů u obce Horní Lukavice. Silnice byla zcela uzavřena. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného sytému. "Středně těžce poraněného muže ročník 1958 a lehce zraněnou ženu ročník 1987 jsme transportovali do FN Plzeň," uvedl mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký. O této dopravní nehodě jsme psali zde.

Krátce po poledni vyjížděla záchranná služba do centra Plzně. Dopravní nehoda osobního automobilu a autobusu se neobešla bez zranění. „Lehce zraněnou těhotnou ženu ročník 1983 jsme transportovali k dovyšetření do FN Plzeň,“ uvedl Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

Kolem druhé hodiny odpolední vyjely složky záchranného sytému k dopravní nehodě motorkáře. Incident se stal v Dobřanech na silnici ve směru na Lhotu. „Pětatřicetiletého cizince jsme transportovali se středně těžkým zraněním při vědomí do FN Plzeň,“ uvedl Sladký.

U obce Dražeň na severním Plzeňsku vyjel po druhé hodině osobní automobil mimo vozovku. Nehoda se obešla bez zranění. „Řidičku, seniorku bez vážnější újmy na zdraví jsme ponechali na místě dopravní nehody,“ řekl Sladký, mluvčí záchranné služby.

Vrtulník byl v pohotovosti i v odpoledních hodinách. V obci Úterý na severním Plzeňsku došlo k pádu cyklisty, vrtulník se však nakonec do akce nezapojil. „Záchranné složky vyrazily k pádu cyklisty s poruchou vědomí,“ uvedl Vítězslav Sladký a dodal: „Středně těžce poraněného cyklistu si již při vědomí převzala pozemní výjezdová skupina RZP, která muže převezla do FN Plzeň.“

Další cyklista byl zraněn po střetu s autem v Plzni na Božkovském náměstí. "Záchranné složky jedou na místo," informuje mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký před 18. hodinou. K nehodě došlo po půl šesté vpodvečer na křižovatce Letkovská a Božkovské náměstí. "Vozidlo, které mělo účast na nehodě z místa odjelo a následně se řidička vrátila na místo zpět. Při nehodě došlo ke zranění cyklisty r. 1989, který byl v péči záchranářů transportován do nemocnice," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

 

foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24