QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragický čelní střet u Kokšína na silnici I/27! Seniorka po nehodě zemřela!

21.06.2022 11:56     21.06.2022 15:08

K tragické nehodě došlo dopoledne na hlavním tahu I/27 z Plzně na Klatovy. Vrtulník transportoval pětaosmdesátiletou ženu v kritickém stavu do FN Plzeň. Ta bohužel přes veškerou snahu záchranářů zemřela.

Superman

V úterý 21. června došlo v 11:30 hodin ke srážce dvou osobních automobilů u obce Kokšín na Švihovsku. "Vyprostili jsme 2 zraněné osoby z jednoho osobního automobilu, osoby byly předány ZZS. Ve druhém voze byla jedna zraněná osoba. V místě přistával vrtulník LZS AČR," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

"V 11.30 hodin jel třiašedesátiletý muž z obce na severním Plzeňsku ve směru od Plzně na Klatovy. Pravděpodobně vlivem náhlé změny zdravotního stavu, vjel s vozidlem do protisměrné části komunikace, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem," uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie.

Hlavní tah na Klatovy je nyní zcela průjezdný. "Komunikace byla od 12.50 hodin v místě dopravní nehody řízena kyvadlově a plně zprůjezdněna ve 13.50 hodin," uvedla Ladmanová.

Na místě bylo zraněno několik osob. "Z nehody jsme transportovali cestou LZS ženu cca 85 let v kritickém stavu za řízené umělé plicní ventilace a dva středně těžce zraněné muže ročník 1959 a 1980 pozemní cestou na urgentní příjem FN Plzeň," uvedl mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký.

Policisté příčinu dopravní nehody dále šetří. "Dechové zkoušky byly u řidičů s negativními výsledky. Odhadnutá hmotná škoda činí 95 tisíc korun," dodala Ladmanová.

AKTUALIZACE: Seniorka z Klatov (ročník narození 1933) na následky zranění zemřela. "Spolujezdkyně v nemocnici zemřela. Nehodu prověřují policisté z oddělení obecné kriminality. U zemřelé bude nařízena soudní pitva," dodala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Na hlavním tahu I/27 došlo k další vážné nehodě. Aktuálně informujeme zde.

 

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24