QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragický střet vozu s vlakem v Klatovech! Zasahoval vrtulník - FOTO

14.04.2019 16:14     14.04.2019 19:53

K tragickému střetu vlaku a auta došlo v Klatovech. Na místě zasahují všechny složky IZS a také vrtulník letecké záchranné služby. Bohužel jeden muž přes veškerou snahu záchranářů zemřel.

nehoda2
nehodanehoda2nehoda1

Ke střetu došlo na přejezdu, provoz na trati byl zcela přerušen. Mezi stanicemi Klatovy Běšiny - Klatovy jezdily autobusy. Jedna žena byla transportována letecky do nemocnice, jeden muž zemřel.

Ve voze byly v době střetu dvě osoby. "Z dopravní nehody transportujeme ženu při vědomí se středně težkým zraněním cestou LZS na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni. Muž i přes veškerou snahu naší posádky zraněním na místě podlehl," uvedla Mária Svobodová ze záchranky.

Podle mluvčí policie Hany Kroftové, se nehoda stala před půl čtvrtou odpoledne. Policisté jsou stále na místě, probíhá vyšetřování.

"Na železničním přejezdu Klatovy - Luby došlo ke střetu osobního vozidla Fiat s vlakem. Následkem střetu řidič osobního vozu utrpěl zranění, ktrerým podlehl (1982 - cizinec), spolujezdkyně (1987- cizinka) letecky transportována do nemocnice. Řidič neměl respektovat signalizační zařízení. Případ nadále prověřují kriminalisté," uvedla Hana Kroftová.

Provoz na trati byl zcela přerušen, a to na zhruba tři hodiny. "V osobnim vlaku  cestovalo 31 osob, nikdo neutrpěl zranění.  Zpusobená škoda byla vyčíslená na 200 tisíc korun. V 18:44 hodin byl obnoven provoz na železnici," uvedla dále mluvčí policie.

Na místě zasahovali i hasiči. Vyprošťování prováděli pomocí hydraulického zařízení.

FOTO: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24