Tramvaje na Bory čeká dlouhodobá výluka. Stavba trati na Borská pole postoupila

25.06.2019 7:02

Stavba tramvajové trati na Borská pole v Plzni postoupila a na komplikace se musí nově připravit cestující tramvajemi na Bory. Od července odstartuje dlouhodobá výluka.

tramvaje bory

Výstavba tramvajové trati na Borská pole v Plzni jde do další fáze. Kromě uzavírky Kaplířovy ulice, která se dotkla i autobusů MHD, se stavba dotkne také provozu tramvají na Bory. Ty čeká dlouhodobá výluka. Stavba trati by měla skončit v polovině prosince.

"Od 1. 7. 2019 do ukončení prací (předpoklad cca polovina prosince 2019) dochází k omezení linky 4 v oblasti konečné Bory.
Linka bude rozdělena na dva úseky, a to Košutka – Sady Pětatřicátníků (linka 4) a Sady Pětatřicátníků – Dvořákova (linka 3). Cestující si po vzájemném přestupu mezi těmito linkami označí jízdenku na opačném konci,"
informovaly dopravní podniky.

Zastávka "Bory" bude od začátku července úplně zrušená bez náhrady a náhradní doprava za tramvaje mezi zastávkami "Dvořákova" a "Bory" nebude zajištěná.

Schéma přestupů a otáčení tramvají linek 3 a 4 v sadech Pětatřicátníků:

1

Schéma rozmístění všech tramvajových linek v sadech Pětatřicátníků během večerních garantovaných přestupů ve 22:50, 23:20 a 23:50:

2

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24