QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tramvaje v Plzni čeká v dubnu výluka kvůli pracím na Slovanské třídě

24.03.2019 16:37

Několik omezení v dopravě si vyžádají opravy kanalizace a tramvajové trati na Slovanské třídě v Plzni. Dotknou se linek číslo 1 a 4. Čtěte podrobnosti.

ilustrační foto_QAP foto (22)

Z důvodu zahájení další etapy stavby „Oprava tramvajové trati Slovanská třída v Plzni“ bude probíhat od 1. dubna výluka tramvajové dopravy na linkách 1 a 4 a odklon na autobusových linkách N2 a N5. Výluka potrvá do ukončení prací.

Tramvajový provoz linky č. 1 bude částeně přerušen na Slovanské třídě ve směru na Slovany. Tramvaje budou jezdit v uvedeném období polookružně po trase Bolevec -> Světovar -> Slovany -> Bolevec.

Trasa a zastávky tramvají linky č. 1 budou ve směru z Bolevce na Slovany jezdit po své běžné trase až po zastávku Mikulášské náměstí. Dále pak:

  • U Duhy, Bazén Slovany, Nám. Generála Píky, Radnice Slovany, Brojova – tramvajové zastávky linky č. 2 směr Světovar
  • Světovar – nástupní zastávka v tramvajovém obratišti, 2. kolej
  • Slovany – nástupní zastávka pro směr do Bolevce

Dále po své stálé trase po Slovanské třídě zpět do Bolevce.

Zastávky ve směru na Slovany - Jedlová, Liliová, Olšová, Vřesová, včetně konečné výstupní zastávky Slovany - budou pro linku č. 1 zrušeny. Jako náhradou bude odbavovat linka č. 1 v zastávkách na Koterovské třídě.

Tramvaje linky č. 4 sjíždějící ze své trasy do vozovny budou odkloněny též přes Světovar, po trase linky 2 po Koterovské ulici s odbavováním ve všech tramvajových zastávkách.

Upozornění pro cestující, kteří směřují z tramvajových křižování (v 22:50, 23:20 a 23:50 hod. v sadech Pětatřicátníků) do Černic: využijte přestupu na linku 13 již v zastávkách Anglické nábřeží.

Autobusová linka č. N2 bude od noci z 31. března na 1. dubna obousměrně odkloněna Mikulášským náměstím, Barrandovou a Koterovskou ulicí.

Zastávky Mikulášské náměstí, Jedlová a Liliová budou zrušeny a nahrazeny zastávkami:

Mikulášská – zastávky linky 12

U Duhy – ve směru z centra zastávka na úrovni ostrůvku tramvajové zastávky. Ve směru do centra v zastávce linky 12 pro směr do centra.

Bazén Slovany – zastávky v jízdních pruzích, na úrovni rozmezí domů číslo orientační 2 a 5 náměstí generála Píky.

Autobusová linka č. N5 bude od noci z 31. března na 1. dubna obousměrně odkloněna Mikulášským náměstím, Barrandovou a Koterovskou ulicí.

Zastávky Mikulášské náměstí, Jedlová, Liliová, Olšová a Vřesová budou zrušeny a nahrazeny zastávkami:

Mikulášská – zastávky linky 12

U Duhy – ve směru z centra zastávka na úrovni ostrůvku tramvajové zastávky. Ve směru do centra v zastávce linky 12 pro směr do centra.

Bazén Slovany – zastávky v jízdních pruzích, na úrovni rozmezí domů číslo orientační 2 a 5 náměstí generála Píky.

Poliklinika Slovany – zastávky linek 29 a 30.

Pošta Francouzská – zastávky linek 29 a 30.

Na Slovanech budou spoje obsluhovat současné zastávky linky N5 Slovany pro každý směr.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24