QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trhy na náměstí Republiky. Jaké novinky letos čekají na návštěvníky? FOTKY

02.12.2020 15:03

Letošní adventní trhy na náměstí Republiky v Plzni budou netradiční. Zvonička se zvonkem pro štěstí tentokrát bude na náměstí chybět. O oblíbený kolotoč ale děti nepřijdou.

Adventni trhy - brana
Adventni trehy 4. jpgAdventni trhy - branaAdventni trhy 1 Adventni trhy - pripravaAdventni trhy 2Adventni trhy 3Adventni trhy 4Andelicek 1Andelicek 2Betlem (2)Betlem 2Betlem 3Betlem 4Betlem 6Betlem 5Betlem 8Betlem 9Betlem 10Betlem 11Betlem 12Betlem 13Betlem 7KolotocVanocni stromBetlem

Provozovatelé pracují ve dne i v noci, aby stihli připravit stánky a veškerou další výzdobu. Na náměstí Republiky bude v letošním roce zhruba 85 stánků. Je to méně než loni, hlavním důvodem je fakt, že se musel některý sortiment vyřadit z důvodu nařízení vlády. Stánky mají mezi sebou rozestup čtyři metry. "Všechno občerstvení bude dáváno s sebou do krabiček a nebude určeno k přímé konzumaci na trzích,“ sdělil Jaroslav Strohschneider, provozovatel plzeňských vánočních trhu.

Všechny stánky se budou připravovat nejpozději do čtvrtka do půlnoci, od pátku budou moct jednotliví prodejci přijíždět a připravovat se na sobotní zahájení trhů.

Velké díky patří pořadatelům. „Jedeme 24 hodin v kuse. Vůbec jsme nespali. Včera jsme v 6 hodin sedli do náklaďáků a jedeme de facto nonstop zase tak do půlnoci,“ potvrdil Jaroslav Strohschneider.

Adventní trhy budou v Plzni v termínu od 5. prosince do 23. prosince, denně od 10 do 20 hodin. Součastí trhů bude také oblíbený Plzeňský ponocný, který bude každý den konání trhů ohlašovat 17.00 a 18:00 hodinu. Děti se zase rádi povozí na kolotoči, který také nebude chybět.

Podívejte se na fotografie, jak pokročili provozovatelé s přípravou trhů.

Foto: Milan Janoch

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24