QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tři Králové, koledníci, muzikanti! Plzní prošel Tříkrálový průvod - FOTKY

06.01.2019 19:55

Ulicemi Plzně prošel v neděli 6. ledna Tříkrálový průvod. Průvod se konal již posedmé. Nechyběla trojice králů, koledníci i muzikanti... Podívejte se na fotky.

tříkrálový průvod Plzní (20)
tříkrálový průvod Plzní (1)tříkrálový průvod Plzní (2)tříkrálový průvod Plzní (3)tříkrálový průvod Plzní (4)tříkrálový průvod Plzní (6)tříkrálový průvod Plzní (7)tříkrálový průvod Plzní (5)tříkrálový průvod Plzní (8)tříkrálový průvod Plzní (9)tříkrálový průvod Plzní (10)tříkrálový průvod Plzní (11)tříkrálový průvod Plzní (12)tříkrálový průvod Plzní (13)tříkrálový průvod Plzní (14)tříkrálový průvod Plzní (15)tříkrálový průvod Plzní (16)tříkrálový průvod Plzní (17)tříkrálový průvod Plzní (18)tříkrálový průvod Plzní (19)tříkrálový průvod Plzní (20)tříkrálový průvod Plzní (22)tříkrálový průvod Plzní (21)

Tříkrálový průvod je v Plzni již tradiční akci. Letos se do ulic vydal přesně na svátek Tří králů, tedy v neděli 6. ledna.

Průvod začal ve 14 hodin na náměstí Republiky zpíváním koled s malými koledníky z MŠ Zelenohorská, s Bendíky. Děti se zhostily také role koledujících tří králů. Nechyběli Baltazar na koni, Kašpar a Melichar. Všichni se pak vydali na cestu centrem Plzně, až ke kostelu U Ježíška. Po cestě se koledovalo, zpívalo a vybáralo do kasičky.

Program byl připraven i před kostelem U Ježíška. Tady čekal všechny Živý betlém z Dobřan. Odpoledne se v kostele konala poutní mše a po ní Tříkrálový koncert smíšeného sboru Vox imperfecta.

 

Foto: Milan Svoboda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24