Tři vážné nehody motorkářů. Jedna s tragickým koncem! - FOTKY

04.09.2020 17:15     04.09.2020 18:30

Během pátečního odpoledne se v Plzeňském kraji staly tři vážné dopravní nehody. Jedno měly společné. Vždy se jednalo o střet s motocyklistou. Nehoda u Kladrub skončila tragicky!

nehoda

Ani ne v rozmezí čtvrt hodiny došlo ke třem nehodám motocyklů na různých místech.

Nehoda osobního auta a motorky v Nezvěsticích naštěstí nebyla tak závažná. "Tato nehoda je lehčího průběhu, pacienta transportujeme s lehkým zraněním a při vědomí do FN Plzeň," komentuje Andrea Divišová ze záchranky.

Další nehoda se stala V Kočově poblíž Plané. Motorkář tam utrpěl zranění při nárazu ve vysoké rychlosti. "Muže transportuje letecká záchranná služba ve velmi vážném stavu a se zajištěnými dýchacími cestami na emergency FN Plzeň," říká Andrea Divišová.

Policejní mluvčí poskytla také informace z místa nehody: "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič motocyklu ve vysoké rychlosti narazil do zadní části osobního vozidla. Po nárazu utrpěl motocyklista vážná zranění, a tak byl letecky transportován do nemocnice. U řidiče auta byla dechová zkouška negativní, u motocyklisty byl proveden odběr krve."

Bohužel tragicky skončil střet osobního auta a motocyklisty u Kladrub u Stříbra. "Sanitka z místa dopravní nehody transportovala pouze muže, řidiče osobního auta, s lehkým zraněním do Stodské nemocnice. U motorkáře musel náš lékař přes veškerou snahu a péči bohužel konstatovat exitus," upřesňuje Andrea Divišová.

Podrobnosti k nehodě uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková: "Od obce Kladruby ve směru na Benešovice jel motocyklista. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že v levotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Mitsubushi Pajero, za kterým byl připojený přívěsný vozík. Po nárazu byla obě vozidla odmrštěna do silničního příkopu. Po střetu došlo k požáru motocyklu a dále ke smrtelnému zranění motocyklisty. Řidič automobilu byl převezen do nemocnice."

Mluvčí hasičů Petr Poncar ještě dodává, že po nehodě došlo k požáru motocyklu.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24