QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Třídní sraz se konal v porodnici. Čtyři kamarádky rodily ve stejný den

04.01.2021 15:00

Co mají společného Natálka, Mateo, Kubík a Anetka? Jsou to děti, které se narodily čtyřem maminkám, kamarádkám. A to ve stejný den ve stodské nemocnici.

photo-pg-2487-1800-

Někdo se schází v barech, restauracích, doma...Spousta aktivit je ale vzhledem k vládním opatřením omezena. A tak děti rozhodly za své maminky a rozhodly se přijít na svět ve stodské porodnici ve stejný den. "Jako na třídním srazu to vypadalo 2. ledna ve stodské porodnici. Sešly se tam postupně čtyři kamarádky, z nichž tři byly přímo dřívější spolužačky. A těmto ženám se ten samý den postupně narodili Anetka, Natálie, Mateo a Kubík. Aneta Šlesingerová (3740 g / 50 cm) se navíc v 5:48 stala prvním letošním novorozencem ve Stodě a první letos narozenou holčičkou v nemocnicích Plzeňského kraje," uvedl mluvčí nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Do té doby se děti v ostatních krajských nemocnicích rodily, vždy to ale byli kluci. Ve Stodu se na Nový rok nikdo nenarodil a v Domažlicích a Klatovech se do té doby rodili jen kluci. Anetka tak byla nakonec první holčička narozená v krajských nemocnicích v roce 2021.

 

Foto: Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24