Tříkrálová sbírka pokračuje až do 30. dubna, zatím se vybralo velmi málo

21.01.2021 11:08

Zatímco se v minulém roce vybralo v Karlovarském a Plzeňském kraji v rámci Tříkrálové sbírky téměř 6 miliónů korun, letos není vybraná částka příliš optimistická.

Tříkrálová sbírka

Charita proto stále vyzývá k podpoře Tříkrálové sbírky ONLINE na www.trikralovasbirka.cz, kde se bude koledovat až do 30. dubna. Osobní návštěva spojená s žehnáním domu či domácnosti a zpíváním koledy je právě tím, co tradičně přináší otevřený prostor pro komunikaci a pro darování do sbírky na pomoc potřebným. Charita sice pro veřejnost připravila koledu ONLINE, ale dosavadní výsledky zatím nerozptýlily obavy z nedostatku zdrojů na pomoc lidem v těžké životní situaci. "Diecézní charita Plzeň zaznamenala k 20. lednu online dary ve prospěch všech koledujících organizací v Plzeňském a Karlovarském kraji ve výši necelých 390 tisíc Kč. To odpovídá pouze asi jedné patnáctině výsledku z minulého roku," uvedl Petr Šimek z Diecézní charity Plzeň.

V minulém roce byl z Tříkrálové sbírky například významně spolufinancován provoz Domova sv. Vavřince v Meclově, velkou měrou byly také podpořeny dvě pracoviště Sociálně terapeutických dílen sv. Josefa pro lidi s duševním, mentálním či kombinovaným postižením na Domažlicku. Bez pomoci z Tříkrálové sbírky by se však minulý rok těžko obešly i střediska sociální rehabilitace pomáhající lidem s návratem do pracovního procesu, azylové domy pro rodiny, domovy pro matky s dětmi v tísni a další charitní služby rozmístěné v regionech. „Velmi si vážíme dosavadní pomoci, ale dál vyzýváme spoluobčany k podpoře charitních sociálních služeb, moc Vaši pomoc potřebujeme. Charita koná službu ve prospěch potřebných lidí od jejich narození až po narození pro věčnost a Tříkrálová sbírka je důležitým zdrojem této pomoci, protože veřejné zdroje a zdroje uživatelů na zajištění provozu služeb nestačí. Bez ní budou mít některé naše sociální služby potíže a je stále složitější hledat jiné peníze z veřejných zdrojů, které by mohly jejich rány zacelit,“ sděluje Jiří Lodr, ředitel Diecézní charity Plzeň.

Foto: Diecézní charita Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24