Tříkrálová sbírka startuje. V Plzni se objeví neobvyklí tři králové

01.01.2019 12:15

Tříkrálová sbírka odstartuje v regionu už 2. ledna. V Plzni vyrazí v příštím týdnu koledovat biskup, hejtman a primátor. Vyjede i Tříkrálová tramvaj.

002102_05_022736

Od 2. do 14. ledna potkáme v regionu koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky. Chystá se i řada doprovodných akcí.

V plzeňské diecézi odstartuje  sbírka požehnáním koledníkům v mázhauzu plzeňské radnice už 2. ledna. Akce začne v 16 hodin a přítomni budou plzeňský biskup Tomáš Holub a emeritní biskup František Radkovský.

Do plzeňských ulic vyjdou v úterý 8. ledna neobvyklí tři králové, a to biskup Tomáš Holub, primátor Martin Baxa a hetman Josef Bernard.

"V Plzni bude jezdit navíc Tříkrálová tramvaj, která bude vozit cestující zdarma. Cestu jim zpestří koledníci, místní hudebníci a také emeritní biskup František Radkovský, který při této příležitosti bude hrát na kytaru a zpívat,“ uvádí mluvčí Diecézní charity Plzeň Miroslav Anton.

Oficiální zahájení sbírky proběhne také 4. ledna v Klatovech a o den později v Hostouni a Domažlicích.

Tříkrálovou sbírku pořádá každoročně Charita Česká republika. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček organizují jednotlivé místní Charity, často ve spolupráci s farnostmi, školami nebo různými organizacemi.

O výtěžek Tříkrálové sbírky se na příklad v Plzni podělí Charitní ošetřovatelská služba, Domov svatého Františka, Tísňová péče a Domov svaté Zdislavy pro matky s dětmi v tísni. Dále jsou peníze určeny na osobní asistenci, pro bezdomovce a lidi z ulice a dále na podporu akcí a pomoci sociálně slabým dětem a mládeži ve farnostech vikariátu Plzeň – město.

FOTO: ilustrační, dchp.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24