QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tropické teploty a dusno doprovodí v příštích dnech i silné bouřky

07.06.2018 7:01

Podle nové týdenní předpovědi se v příštích dnech dost ohřejeme. Tropy a dusné počasí budou doprovázet bouřky. Příští týden už ale přinese ochlazení.

FOTO_QAP_CZ (3)

Podle nové týdenní předpovědi do 14. června musíme počítat s vysokými teplotami až do pondělí. Teprve pak by měla přijít změna.

"Nad střední Evropou se bude udržovat nevýrazná oblast nižšího tlaku vzduchu. Na začátku příštího týdne bude od západu přes střední Evropu postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu a v jejím týlu k nám postupně pronikne relativně chladnější vzduch," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek a v pátek nás čeká jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Už v pátek mohou být bouřky i silné. Teploty se budou v noci pohybovat okolo 16 stupňů, přes den mezi 27 a 31 stupni. 

Od soboty až do pondělí pak bude oblačno, jen přechodně by se mohla objevit polojasná obloha. Dál nás ale budou provázet silné bouřky a pořádné dusno. Odpolední teploty budou šplhat až k 31 stupňům a moc si neodpočineme ani v noci. Teploty budou klesat mezi 19 a 15 stupňů. 

S oblačnou oblohou musíme počítat i od úterý do čtvrtka příštího týdne. Dál se budou vyskytovat ojediněle bouřky a také přeháňky nebo déšť. V noci budou teploty postupně klesat mezi 14 až 10 stupňů. Nejvyšší denní teploty budou zpočátku 23 až 27 stupňů, postupně 20 až 24.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24