QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tropy přichází! Kvalita vody na přírodních koupalištích v kraji je stále dobrá

23.07.2019 10:04

Do regionu se vrací tropické počasí a koupaliště tak čeká znovu nával. Jak jsou na tom koupaliště s kvalitou vody? Kde se můžete vykoupat bez obav?

8

Plzeňský kraj v příštích dnech opět ovládnou tropické teploty. Počasí bude znovu lákat ke koupání ve velkém. Dobrou zprávou je, že kvalita vody v přírodních koupalištích je zatím stále celkem dobrá.

Naprosto bez obav se můžete v Plzni vyrazit vykoupat na bolevecké rybníky. Ačkoliv voda ubývá, její kvalita stále zůstává dobrá. Naopak pozor si dávejte na přehradě České údolí. Tam už by mohlo dojít ke zdravotním problémům.

Poměrně dobrou kvalitu vody má také přehrada Hracholusky. Nejhorší je to jako tradičně u Butova, naopak na hrázi i na Radosti je to stále v pořádku.

Na jižním Plzeňsku je stále možné se koupat v biotopech Kotynka v Dobřanech a v Blovicích. Hygienici ovšem upozorňují, že tam je voda sice vhodná ke koupání, ale má zhoršenou průhlednost.

Na Tachovsku je na tom zatím nejhůř přírodní koupaliště v Plané, nicméně koupat se tam stále dá. Strach z následků kvůli kvalitě vody nemusíte mít na koupališti La Rocca v Konstantinových Lázních nebo na koupališti v Tachově.

Domažlicko nabízí ke koupání například ve Kdyni Hájovnu, lom Starý Klíčov nebo koupaliště Smržovice. Na těchto místech je kvalita vody úplně v pořádku. Stále vhodnou vodu ke koupání má i Babylon, ačkoliv tam už je to o něco horší.

Na Klatovsku si můžete vodní radovánky v přírodě užít například v Anníně, v Dolanech, na Hnačově, v Kolinci nebo například v obci Žihobce.

Stejně tak je dál naprosto v pořádku voda na koupališti v Rokycanech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24