QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Truhlářská dílna lehla popelem i se sbírkou historických motorek - FOTKY

28.01.2019 9:03     28.01.2019 14:22

Požár truhlářské dílny vypukl v noci na Domažlicku v Hradišti u Kolovče. Shořela i sbírka historických motorek. Škoda už je stanovena, a to na tři miliony korun!

pozar4
pozar3pozarpozar4pozar5pozar6pozar7pozar2pozar8pozar9pozar _rano

Na místě zasahovalo celkem 8 hasičských jednotek, škodu budou řešit vyšetřovatelé policie ČR a hasičského záchranného sboru.

"Dvě profesionální a šest dobrovolných jednotek vyjelo po druhé hodině ranní k požáru objektu truhlářské dílny v Hradišti nedaleko Kolovče. Požár zasáhl objekt v plném rozsahu. Vzhledem k tomu, že uvnitř objektu byly zatížené stropní konstrukce a hrozilo tedy riziko propadnutí stropů byl zásah veden po obvodu budovy," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. 

Výše škody ještě není stanovena. Jasné, ale je, že bude vysoká. "Na místo dorazí ráno týmy vyšetřovatelů kriminální policie a HZS. Majitel objektu měl v podkroví sbírku historických motocyklů. Příčina zatím není známa. Žádné zranění hlášeno nebylo ani na straně majitele, ani na straně zasahujících," dodal tiskový mluvčí.

Aktualizace: pondělí 14:14

Škoda byla vyčíslena na tři miliony korun. "Případ si převzali kriminalisté, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Příčina zatím neníjasná. Shořela celá dílna včetně střechy a krovu, zničeno požárem bylo vybavení truhlářské dílny a došlo i ke zničení uložených historických motocyklů. Ty byly uskladněny v patře nad vlastní dílnou.

"Na střeše a krovu byla škoda vyčíslena na půl milionu korun, na vybavení dílny rovněž na půl milionu korun a na historických  motocyklech a věcech uskladněných nad dílnou vznikla škoda ve výši 2 miliony korun," uvedla dále policejní mluvčí.

Požárem se zabývají kriminalisté z Domažlic. "Na místo se dostavila výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice, kdy kriminalisté provedli ohledání místa činu, fotodokumentaci a videodokumentaci. K dispozici byl i policejní psovod se služebním psem - specialistou na vyhledávání akcelerantů hoření. Specialista z oboru elektro na místě požářiště vyloučil technickou závadu na elektroinstalaci. Příčina je v šetření kriminalistů. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci," uvádí dále policejní mluvčí.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24