Tunel Valík čeká v tomto týdnu úplná uzavírka! Řidiči najedou na objížďku

22.07.2019 9:58

Stavební úpravy v tunelu Valík na dálnici D5 u Plzně, které odstartovaly v červnu, jsou v další fázi. Tento týden přinese první úplnou uzavírku tunelu, další přijde v září.

tunel Valík QAP foto

Stavební úpravy v dálničním tunelu Valík u Plzně pokročily. V tomto týdnu dojde v rámci stavby na úplnou uzavírku. V průběhu víkendu budou muset řidiči počítat s objížďkou.

"S úplnou uzavírkou dálničního tunelu Valík by měli řidiči počítat v době od 27. července od 12:00 hodin do 28. července do 16:00 hodin. Objízdná trasa je plánována tak, že řidiči, kteří pojedou ve směru jízdy na Rozvadov, sjedou z dálnice D5 na Exitu 73, pojedou po silnici II/180 a následně I/27 a na D5 se zpět napojí na  Exitu 80. Pro řidiče jedoucí ve směru jízdy na Prahu platí objízdná trasa v opačném pořadí," říká mluvčí policie Pavla Burešová.

Od 28. července od 16:00 hodin do 6. září do 22:00 hodin je plánované zprovoznění jedné z tubusové části tunelu, směr vedoucí ve směru jízdy z Rozvadova na Prahu bude i nadále v tomto termínu zcela uzavřený. Provoz bude svedený do protisměru, průjezdný bude tubus ve směru jízdy na Rozvadov.

Úplnou uzavírku tunelu přinese také začátek září. "Poslední kompletní uzavírka dálničního tunelu Valík je pak plánována od 6. září od 22:00 hodin do 9. září do 06:00 hodin, kdy bude provoz směrován přes objízdné trasy," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24