QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Turnaj pro gólmana Zdeňka Hejduka! Bojuje se zákeřnou ALS - FOTKY

11.08.2018 17:01

Charitativní turnaj na podporu nemocného házenkáře nalákal nejen bývalé spoluhráče, ale i jeho kamarády a fanoušky házené. "Přijeli mě podpořit, jsem z toho na měkko," přiznal Zdeněk Hejduk.

foto-qap-cz (11)
foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (33)foto-qap-cz (37)foto-qap-cz (38)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (40)foto-qap-cz (43)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (44)foto-qap-cz (46)

Házenkářský gólman Zdeněk Hejduk, odchovanec plzeňské házené, bojuje s jednou z nezákeřenějších nemocí vůbec. Diagnostikovali mu ALS. V sobotu se na jeho podporu odehrál charitativní turnaj v areálu VŠ Slavia na Borech v Plzni. Atmosféra byla fantastická a podporu Zdeňkovi vyjádřili jak kamarádi, tak bývalí spoluhráči i fanoušci házené.

"Účast je úžasná. Opravdu jsem nečekal, že se tady sejdou legendy plzeňské házené jako je Martin Šetlík, Miki Tonar, Radek Motlík a další. Jsou tady současní ligoví hráči, jsou tady spoluhráči z dob, kdy jsem chytal za učňák, jsou tady hráči z Německa, kde jsem působil dvacet sezón. Přijeli mě podpořit a jsem z toho na měkko. Atmosféra je skvělá, lidi se baví, hrajou se krásný zápasy. Je pravda, že věk přibývá a pohyb už není takový, ale v ruce je to pořád," řekl už v průběhu turnaje dojatě Zdeněk Hejduk.

Vstupné na turnaj bylo dobrovolné. Výtěžek jde na léčbu Zdeňka Hejduka. Léčba amyotrofické laterální sklerózy není hrazená pojišťovnou. Stejně tak bude dobrovolné vstupné i na charitativní utkání plzeňských házenkářů Talentu a pražské Dukly 16. srpna, které se hraje v městské hale na Slovanech. I v tomto případě půjdou peníze výhradně na léčení nemocného gólmana. Ani na tomto zápase Zdeněk Hejduk rozhodně chybět nebude. "Určitě tam budu. Na facebook mi chodí zprávy jak z Dukly Praha, tak i z dalších mančaftů a podpora z jejich strany je obrovská. Házenou jsem hrál od sedmi let, mám k tomu prostě vztah," dodává s úsměvem.

Zdravotní problémy se Zdeňkovi Hejdukovi objevily už před zhruba dvěma a půl lety, dlouho se ale čekalo na definitivní diagnózu. "Začal jsem hůř mluvit. Mluvil jsem jako by mi spadával jazyk. Kamarád Petr Tahovský, fyzioterapeut, mi řekl, že se mu to absolutně nelíbí, ať si zajdu k lékaři. Navštívil jsem neuroložku a prošel jsem různými vyšetřeními. Výsledky byly na půl, nemohli určit diagnózu, ale už jsem se připravoval, že to nebude samo sebou. Do toho se mi ozval pravý palec a pravý ukazováček. Přestaly dobře fungovat. Teď je to dva měsíce, co mi diagnostikovali ALS. Dobrá zpráva je, že mám pomalou progresi. Za dva a půl roku to mám v pravé ruce a nová malá ložiska mám v levé ruce," uzavírá Zdeněk Hejduk.

Krom aktuálně probíhajících charitativních akcí mohou zájemci Zdeňkovi pomoct i zasláním příspěvku na speciálně zřízený účet 284979918/0300.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24