Tuto sobotu to bude v Kilometrovce štěkat

23.09.2021 7:00     23.09.2021 8:08

Psům všech plemen, stejně jako těm bez rodokmenu, bez ohledu na věk a velikost společně s jejich majiteli je určen Běh po šesti Kilometrovkou tuto sobotu 25. 9. se začátkem u Kalikovského mlýna.

DSC_3374

K jeho uspořádání spojily síly Sdružení IRIS, Zoologická a botanická zahrada města Plzně a plzeňská veterinární klinika RPVET. Registrovat se lze od 13 hod., ve 13,30 hod. je ostrý start.  Pro úspěšné je tradičně připraveno množství cen, ale hlavním smyslem rekreačního a recesistického  běhu je prožít příjemné podzimní odpoledne, navázat přátelství s dalšími pejskaři.

Cíl závodu, jehož smyslem není zvítězit, ale zúčastnit se, je na konci Kilometrovky u komunikace k zoologické a botanické zahradě a Lochotínskému amfiteátru. Zde se uskuteční doprovodný psí program a budou vyhlášeny výsledky. Jsou připraveny např. ukázky agility, dogdancingu, obrany, či užití psa při sokolnictví. Naučná stezka bude zaměřena na znalosti o psech. Společně s vyhlášením vítězů závodu bude také představen nejstarší a nejmladší psí účastník.

Výtěžek z akce obdrží víceúčelové zařízení a útulek pro psy v Borovně.

Každoroční podzimní odpoledne věnované psím miláčkům je satisfakcí za to, že z veterinárních a bezpečnostních důvodů do Zoologické a botanické zahrady města Plzně nemají vstup dovolen.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24