QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tvarohový dort Míša pohladí po duši! S fotopostupem ho zvládnete na jedničku

23.03.2019 11:04

Tvarohový dort Míša rozhodně patří k dezertům, se kterými se před rodinou i návštěvou blýsknete. Z přípravy nemějte žádný strach! Pomůže vám kompletní FOTOPOSTUP!

img_3332-br

Na přípravu budete potřebovat:

Korpus:
4 vejce - zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý sníh
4PL moučkového cukru
1PL oleje
4PL polohrubé mouky
1KL prášku do pečiva
1PL kakaa

Na krém:
750g tvarohu
150 - 180g moučkového cukru ( podle chuti )
200g másla
+ 300g jahod ( i více )

Poleva:
60g čokolády na vaření
50g másla
1PL mléka

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme těsto na korpus. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky.

Do těsta postupně opatrně zapracujeme sníh, jen tak lehce stěrkou. Na dno dortové formy o průměru 26 cm upevníme pečící papír a vlijeme těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pečeme cca 15 minut. Můžeme zkusit špejlí. Formu necháme trochu zchladnout a korpus vyndáme na mřížku, kde ho necháme vychladnout úplně.

1

Pak opatrně sundáme pečící papír a vložíme korpus zpátky do formy.Teď vymícháme krém. Rozpuštěné máslo vyšleháme s tvarohy, je lepší přidávat je postupně, a s cukrem podle chuti. Krém navrstvíme na korpus, trošku s ním poklepeme o stůl.

2Jahody naskládáme na krém a vtlačíme je do něj. Stěrkou krém urovnáme, aby byly jahody schované.

33bA na polevu rozpustíme ve vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem a nakonec vmícháme lžíci mléka nebo smetany. Nalijeme na dort a urovnáme.

4Dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc, ale minimálně na dvě hodiny. Ještě než čokoláda úplně ztuhne, odkrojte ji kolem dokola nožem nahřátým v horké vodě. Krájíme také nahřátým nožem.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24