QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Galerie Slovany došlo ke srážce auta s chodkyní

02.12.2021 18:20     02.12.2021 19:15

V posledních dnech přibývá nehod, při kterých dochází ke srážce chodců na přechodu pro chodce. Policie upozorňuje všechny řidiče i chodce na tuto skutečnost a prosí o opatrnost.

sanitka

Ženu, která přecházela po přechodu pro chodce, srazila řidička u kruhového objezdu v blízkosti Galerie Slovany. Chodkyně utrpěla zranění, které naštěstí nebylo vážné. Řidička ženu na přechodu přehlédla. Okolnosti střetu na místě šetří policisté, požití alkoholu ale bylo u obou žen vyloučeno pomocí dechových zkoušek.

Místo nehody je již průjezdné bez komplikací. Vozy hromadné dopravy hlásily zpoždění až půl hodiny.

Policie připomíná užívání reflexních prvků za snížené viditelnosti na neosvětlených místech mimo obec i v intravilánu. Policisté v rámci bezpečnosti silničního provozu upozorňují chodce na správné přecházení komunikací a používání reflexních prvků.

"Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu. Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy. Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem," uvedla mluvčí policistů Dana Landmanová.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24