QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Heřmanovy Huti havaroval autobus! Hasiči museli cestující evakuovat - FOTKY

02.10.2019 8:47

K havárii autobusu se zhruba dvacítkou cestujících museli ve středu ráno vyjíždět hasiči a policie. Osoby z autobusu museli hasiči evakuovat. Bouralo se i na dalších místech regionu.

1
12

K nehodě autobusu došlo ve středu kolem šesté hodiny ranní u Heřmanovy Huti kousek od hřbitova směrem na Kladruby. Na místě museli zasahovat i hasiči.

"Za Heřmanovou Hutí skončil v příkopu autobus. Všech 22 lidí včetně řidiče bylo v pořádku. Hasiči je evakuovali stropním poklopem. Pro cestující přijela náhradní doprava," řekl k zásahu u nehody mluvčí hasičů Petr Poncar.

Přesné příčiny nehody jsou v šetření policie. "Krátce před šestou hodinou ráno vyjeli dopravní policisté Plzeň-venkov k nehodě autobusu značky Karosa, jehož řidička jela po silnici II/203 ve směru od obce Heřmanova Huť směrem na obec Ostrov u Stříbra. Zhruba kilometr za obcí Heřmanova Huť najela na krajnici, ze které sjela následně do strouhy. Podle všeho se chtěla více přiblížit okraji silnice při míjení s protijedoucim vozidlem. Požití alkoholu bylo na místě vyloučeno u řidičky provedenou dechovou zkouškou. Nehoda byla na místě vyřešena s řidičkou v blokovém řízení příkazem na místě," doplnila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Bouralo se i na dalších místech regionu. Nehoda osobního auta se řešila například na hlavním tahu I/22 u Mochtína, u obce Česká Bříza na severním Plzeňsku nebo u obce Žichovice na Klatovsku.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24