U Klatov se srazily dva autobusy - FOTKY

04.06.2020 19:31     05.06.2020 12:49

Ve čtvrtek 4. června odpoledne se střetly dva autobusy v Točníku. Na místě zasahovali hasiči i záchranáři. Jedna žena byla transportována do nemocnice. Policie pokračuje ve vyšetřování.

bus3
busbus3bus2

Jednalo se o autobusy, které nahrazují vlaky v době výluky v úseku Klatovy - Dobřany. Jeden z řidičů nedodržel bezpečnou vzdálenost a naboural zezadu do druhého autobusu. "Z místa nehody ZZS transportovala starší ženu s lehkým zraněním do Klatovské nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Podle mluvčího hasičů Petra Poncara byl v jednom autobusu řidič a 18 cestujících. "V druhém byl řidič a dva cestující, z nichž jeden cestující byl vyproštěn bez pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Následně byla osoba předána do péče ZZS. Komunikace byla zprůjezdněna po 16. hodin," uvedl mluvčí.

Nehodou se zabývá policie. "Po komunikaci ve směru od obce Klatovy na Točník jel jednatřicetiletý muž z Liberecka s autobusem značky Iveco. Přibližně jeden kilometr za obcí Klatovy, nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím autobusem značky Setra, jehož řidič zpomaloval z důvodu vzniklé situace v provozu. Řidič s autobusem Iveco narazil přední částí do zadní části autobusu Setra. Při dopravní nehodě jedna cestující utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice v Klatovech k ošetření. Následně bylo zjištěno, že poškozená neužila za jízdy bezpečnostní pás,“ informovala v pátek 5. června policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policisté provedli u obou řidičů dechové zkoušky na alkohol, které byly negativní.

"Po prohlídce vozidla policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla od autobusu značky Iveco,“ dodala mluvčí

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24