QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U mostu Milénia se zřítila část domu! Hasiči evakuovali několik lidí - FOTKY

13.09.2018 8:14

Část rohového domu u mostu Milénia v Plzni se zřítila v časných ranních hodinách. Na místo okamžitě vyrazili hasiči, dorazili i psovodi se psy na prohledávání sutin.

1
123456879

Ke zřícení části rohového domu u mostu Milénia museli ve čtvrtek nad ránem vyjíždět hasiči v Plzni. Evakuováno muselo být několik lidí z vedlejšího objektu.

"V noci v půl 2 spadla celá přední část domu na rohu ulic Mikulášská a U Trati. Dům byl neobývaný. Evakuována byla jedna osoba bez zranění. Dále bylo z přilehlé ubytovny evakuováno ve spolupráci s odborem krizového řízení města 10 osob do náhradního ubytování na Roudné," řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

V troskách domu naštěstí nikdo nebyl. "Na místo byl povolán statik, který nařídil demolici poškozených částí domu. Hasiči prováděli průzkum v rámci bezpečného pohybu v troskách domu, na pomoc přijeli služební psi MP Prahy vycvičení na vyhledávání v sutinách. V troskách se naštěstí nikdo nenacházel, ani nebyla informace, že by tam někdo měl být," doplnil mluvčí krajských hasičů.

V ranních hodinách si místo převzala policie. "Policisté v současné chvíli objekt střeží a dopravní policisté regulují dopravu. Místo je s opatrností průjezdné. Policisté apelují na řidiče, aby dbali pokynů policistů. Případem se zabývají plzeňští kriminalisté, kteří případ v současné chvíli kvalifikavali jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti," dodala mluvčí policie Hana Rubášová. Dům je narušený. Navíc sutiny zasypaly i přilehlý chodník. Lidé by tak do míst neměli kvůli bezpečnosti vůbec chodit.

Město se nakonec muselo postarat o celkem 16 osob. "Všichni byli zaměstnanci jedné agentury, nyní jednáme s jejími zástupci, aby se o své pracovníky postarali,“ uvedl Jiří Karas, vedoucí oddělení krizového řízení Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně.

"Tento týden je pro nás, respektive pro náš odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení a samozřejmě i všechny složky IZS velmi náročný. Intenzivně pracujeme na tom, aby lidem, kterým jsme poskytli první péči a zajistili přechodné bydlení na Roudné, bylo nalezeno náhradní bydlení. Daná pracovní agentura se k tomu staví odpovědně, lze předpokládat, že během dneška minimálně polovina z těch 16 lidí najde nové bydlení,“ přiblížil vývoj situace primátor města Plzně Martin Zrzavecký. Všem lidem byla v zařízení na Roudné poskytnuta základní péče.   

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24