QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Nýřan se srazil vlak s autem, na místo letěl vrtulník - FOTKY

18.07.2019 14:45     18.07.2019 14:50

Ve čtvrtek odpoledne došlo k velmi vážnému střetu osobního vozu a vlaku nedaleko Nýřan. Provoz na trati byl ihned zastaven. Na místo musel i vrtulník.

3
132

U Kamenného Újezdu (Nýřany) došlo na přejezdu ke střetu motorového vlaku a osobního automobilu.

"Hasiči z vlaku evakuovali 3 nezraněné osoby. Dvě zraněné osoby z osobního automobilu si převzala ZZS. Jednu z nich transportovala letecky do nemocničního zařízení. V tuto chvíli zásah ještě probíhá. Provoz na trati je nyní zastaven. Událost si převzala jednotka SŽDC," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Jeden z mužů utrpěl podle záchranky těžká zranění. „Z místa transportujeme muže s těžkým zraněním - při vědomí leteckou cestou na urgentní příjem FN. Druhého muže z osobního automobilu transportujeme se středně těžkým zraněním pozemní cestou do fakultní nemocnice na Lochotíně," uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Podrobnosti k nehodě uvádí mluvčí policie Iveta Kořínková: "Krátce po 13 hodině došlo na žel. přejezdu P647 k opravní nehodě osobního vozidla a vlaku. Řidič OA Ford Focus, ročník 2000, jel od obce Kamenný Újezd, vjel na železniční přejezd, kdy došlo ke střetu s motorovým vlakem, který jel od Blatnice. Na místě zraněný řidič pozemní cestou RZS a strojvedoucí z vlaku LZS, ve vlaku cestovalo cca 18-20 osob, ty jsou bez zranění."


Příčina dopravní nehody je zřejmě nedání přednosti na žel. přejezdu.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24