QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Žinkov zmizelo letadlo! Trosky se našly na Klatovsku, posádka nepřežila

27.09.2019 8:56     27.09.2019 10:26

Policie rozjela mimořádné pátrání na jižním Plzeňsku. V okolí Žinkov zmizelo letadlo s dvoučlennou posádkou. Po několika hodinách se letadlo našlo na Klatovsku.

ViewImage.aspx

Doslova pátrací manévry se na jižním Plzeňsku rozeběhly v noci ze čtvrtka na pátek. S policií na pátrání spolupracovala také Armáda České republiky.

"Od nočních hodin probíhá v okolí Žinkov na jihu Plzeňska pátrací akce po pohřešovaném letadle a dvoučlenné osádce dle GPS signálu. Naposledy se lidé ozvali v půl deváté večer. Do akce se zapojil kromě policejního i vojenský vrtulník. Osádku tvoří žena ve věku 38 let a muž ve věku 63 let," potvrdila mluvčí policie Martina Korandová v pátek ráno.

O několik hodin později se našlo letadlo na Klatovsku. "Před devátou hodinou ráno jsme u obce Petrovice u Měčína nalezli letadlo a dvě těla bez známek života. Příčinu nehody budeme zjišťovat ve spolupráci s odbornými znalci a pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování přičin leteckých nehod," potvrdila Martina Korandová s tím, že policie další podrobnosti momentálně zveřejňovat nebude.

Podle neoficiálních informací letělo malé letadlo z Prahy a mířilo na Klatovsko. Právě ve čtvrtek večer pak z lokality v okolí Žinkov vyslalo nouzový signál.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24