Ulice ožily díky Pilsen Busking Festu 2021! - FOTO

06.09.2021 8:21

V pátek 2. září se vrátila již po osmé živá kultura do ulic v podobě Pilsen Busking Festu 2021! Návštěvníci mohli vidět pouliční hudebníky, kapely, komedianty, cirkusáky, akrobaty i tanečníky.

busking fest_1
busking fest_1busking fest_2busking fest_3busking fest_4busking fest_6busking fest_7busking fest_9busking fest_8

Na své si zde přišli zejména milovníci různorodých uměleckých směrů, ale i běžní obyvatelé města díky odvážné a zároveň velice přístupné festivalové dramaturgii. 

Pilsen Busking Fest se po 3 letech vrátil na Náměstí Republiky, kde vyrostly hned 4 zóny s hodně živým programem. Prostor náměstí zaplnilo velké pódium, infostan, prodejní stánky a kreativní zóny určené pro přímé zapojení návštěvníků či pro tvorbu všemožných umělců. Festival se odehrál zároveň v sadovém okruhu a v přilehlých ulicích na již prověřených místech. Těmi byly opět prostory před restauracemi Lokál a Družba, který doplnil tradiční prostor ve Smetanových sadech, kterému plzeňáci neřeknou jinak než „U Branky“. Poprvé v historii festivalu dostala větší prostor i alternativní hudební scéna. Ve spolupráci s pořadatelskou skupinou sebevědomě pojmenovanou „Místní Borci“ patřila celá jedna zóna v Kopeckého sadech po celé 4 dny festivalu 3. ročníku festivalu Místní Fesťák. 

 

 

Foto: Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24