Úmorná vedra končí! Letní počasí ale bude pokračovat

09.08.2018 7:01

Podle nové týdenní předpovědi vlna tropických veder končí. Už v pátek dorazí ochlazení a také déšť. Pak bychom se ale měli dočkat příjemného letního počasí.

1 (4)

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, postupně ale bude přibývat oblačnost a přidají se bouřky nebo přeháňky. Teploty se vyšplhají místy až na 38 stupňů. 

V pátek nás čeká oblačno až zataženo. Od západu se bude postupně na většině území vyskytovat déšť nebo přeháňky, místy bouřky, které budou ojediněle i silné. Odpoledne bude srážek ubývat a k večeru i oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 23 až 19 stupňů, nejvyšší denní budou kolem 22. 

Sobota bude ve znamení skoro jasné až polojasné oblohy, ráno se mohou místy objevit mlhy. V noci naměříme 17 až 13 stupňů, přes den 23 až 27.

Neděle přinese jasno až polojasno s odpoledními teplotami mezi 26 až 30 stupni. Noční teploty klesnou mezi 15 až 11.

V pondělí se ještě oteplí, naměříme 30 až 34 stupňů. K tomu bude jasno až polojasno, večer ale bude od západu přibývat oblačnost a dorazí přeháňky nebo bouřky. V noci klesnou teploty mezi 18 až 14 stupňů. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zpočátku polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, během období ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24