QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Únor v Měšťanské besedě nabídne nový zajímavý cyklus

02.02.2019 15:26

Únorový program v Měšťanské besedě přináší nový cyklus Dnes čtu já, který nabídne čtenářům příležitost potkat se s významnými českými autory. Podívejte se, co dalšího se chystá!

měšťanská beseda
190131_Beatles_The_Backwards

V Měšťanské besedě v Plzni přinese únor pestrý program. Pro dospělé je připraven nový cyklus i unikátní dokument, pro děti jsou připraveny divadelní představení i dětský maškarní bál.

Kino Beseda nabídne snímek oceněný Zlatým glóbem pro nejlepší film Bohemian Rhapsody o životní spirále Freddieho Mercuryho. Z českých novinek uvede komedii Ženy v běhu, Léto s gentlemanem či Na střeše. Na programu jsou ale i dvě speciální projekce – záznam koncertu kapely Metallica z arény ve francouzském Nimes a unikátní a mezinárodními cenami ověnčený dokument z roku 1954 Cesta vede do Tibetu.

Hudba:

V únoru vystoupí v Měšťanské besedě Michal Prokop & Framus Five, představí se také Karel Plíhal. Největší hity hudební skupiny Beatles připomene jeden z nejlepších Beatles revivalů na světě - The Backwards. Hudební část zakončí špička českého folku a country HOP TROP.

Divadlo:

Zájemci se mohou těšit na oblíbenou one man show Caveman, celovečerní stand-up comedy Ondřeje Sokola Celebrity nebo na brilantní situační komedii o nevěře Dokud nás milenky nerozdělí. Na konci měsíce se v Besedě představí Eliška Balzerová s hrou Můj báječný rozvod. V nabídce jsou i představení Táta, Božena Němcová – Neumím jinak, než láskouVeletoč.

Dnes čtu já:

Nový cyklus Dnes čtu já nabídne zájemcům setkání s oblíbenými autory. V únoru bude prvním autorem Josef Formánek a jeho autorské čtení knih Dvě slova jako klíčUmřel jsem v sobotu. Po čtení následuje beseda s posluchači a projekce celovečerního filmu Úsměvy smutných mužů.

Akce pro děti:

Pro děti jsou v únoru připravena divadelní představení O pejskovi a kočičce, Pohádky pro DášenkuMyší pohádka. Pohádkový příběh složený z českých lidových písniček Zpívánky představí Divadlo Dráček. A protože je únor měsícem bálů, připravila Beseda maškarní bál pro nejmenší.

Kino Beseda:

I v únoru uvede Kino Beseda pozoruhodný příběh Freddieho Mercuryho Bohemian Rhapsody. Před padesáti lety svět sledoval v přímém přenosu přistání posádky Apolla 11 na Měsíci. Malý krok pro člověka, ale obrovský skok pro lidstvo představí film První člověk. V šesti letech se Marie Saoirse Ronan stala skotskou královnou po smrti svého otce. Složitý příběh panovnice přiblíží film Marie, královna skotská. Na programu bude i záznam koncertu houslisty Andrého Rieu ze Sydney Town Hall v Austrálii. Diváci si mohou vychutnat i koncert legendární skupiny Metallica ve starořímském amfiteátru v Nimes. Na programu je mnoho dalších českých i zahraničních filmů.

Kompletní program naleznou zájemci na: www.mestanska-beseda.cz.

FOTO: Měšťanská beseda, QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24