Únor ve znamení masopustu. Kam vyrazit na Tachovsku?

12.02.2020 8:12

Na masopustní průvody, ale i koncert Poutníků, večer s astrologem nebo na setkání s herci Janou Paulovou a Josefem Dvořákem láká v únoru tachovský region. 

 

IMG_2203

Akce Kámen

Tachov - Výstava nazvaná Akce Kámen – Falešná hranice je k vidění v Muzeu Českého lesa v Tachově. Navštívit ji můžeme do 16. února. Zavede vás do let 1948 a 1951, kdy se děly různé utajované zločiny. Dozvíte se také, že falešné hranice jsou spojeny i s tachovských regionem, například s místy Pavlova Huť či Jalový Dvůr.

Poutníci

Tachov - Koncert k 50. výročí založení kapely Poutníci se bude konat v tachovském areálu Mže 13. února od 19 hodin. Kapela má za sebou 4 tisíce koncertů a prodala více než sto tisíc CD nosičů.

Večer s astrologem 

Bor - Večer s astrologem je naplánován na pátek 14. února od 17 hodin v Kino klubu v Boru. Večerem návštěvníky provede zpívající novinář Richard Sacher, který se astrologii věnuje už od roku 2001. Povypráví veselé příhody z praxe, zasvětí do tajemství astrologie a také zazpívá. Vstupné je 250 korun, v ceně je zahrnuto občerstvení. Počet míst omezen, zajistěte si včas vstupenku v kanceláři MKS v Boru, nebo na tel: 374 790 459.

Trpísty a jejich maškary

Trpísty - V Trpístech se sejdou maškary v sobotu 15. února. Účastníci si dají sraz na návsi v 10 hodin.

Úterský masopust

Úterý - Město Úterý zve na Masopustní průvod 15. února. Sraz maškar je v 10.30 hodin u radnice na úterském náměstí.

Tachovský masopust

Tachov - Tachovský masopust ve spolupráci se žáky základních škol je plánován na 15. února od 13 hodin. Maškary se sejdou ve 13 hodin u základní školy v Kostelní ulici. Pokud potřebujete převlek, můžete požádat v kanceláři MKS v Tachově na náměstí. Nezapomeňte s sebou něco, co dělá hluk, řehtačku, bubínek, či jiný "kraválník", jak se uvádí na pozvánce. K masopustu je zajištěno občerstvení a také program v muzeu, kde bude Masopustní svatba a pohřeb Bakusa.

Koncert pro Emičku

Stříbro -  Beseda Stříbro zve na Benefiční koncert pro Emičku 15. února od 15 hodin. Zahraje šest kapel ze Stříbra a okolí. Celý výtěžek bude věnován rodině malé Emičky, která se dostala do těžké životní situace po tragické dopravní nehodě u Tlučné. Pořadatelé a muzikanti chtějí pomoci, přidejte se k nim.

Jak běžet do kopce

Tachov - Jedinečná a krásná herečka Jana Paulová přijede do sálu v kině Mže vyprávět o své knize a jako hosta přiveze  oblíbeného Josefa Dvořáka. Představení se bude konat v neděli 16. února od 19 hodin.

Památné stromy nejen Černošínska

Černošín - Beseda s Jaroslavem Michálkem z Krajského muzea v Sokolově je plánována do černošínského Klubu 24 na 19. února od 17 hodin. Jaroslav Michálek bude vyprávět o památných a pozoruhodných stromech z Černošína a okolí.

Cestování po Gruzii

Kladruby - Jaké zážitky mohou potkat turistu v Gruzii, jaký je tam život a jak se tam chovat, o tom všem přijde vyprávět do kladrubského muzea 21. února od 18 hodin cestovatel Dalibor Bartoš z Plané.

Masopust  v Sulislavi

Sulislav - Jeden z nejstarších masopustů v regionu se odehraje 22. února v Sulislavi a půjde o 235. ročník. Sraz masek je ve 13 hodin na návsi. Občerstvení s muzikou zajištěno!

Rybářský ples

Stříbro - Tradici Rybářských plesů dodržují ve Stříbře. Letos se koná 22. února od 20 hodin ve stříbrském kulturním domě. Hrát bude Amati band a vstupenky zakoupíte za 120 korun v kanceláři Rybářského svazu v Plzeňské ulici nebo v kanceláři stříbrského kulturního střediska v prvním patře kina Slavia.  

 

PŘEHLED MASOPUSTŮ na Tachovsku:

15. 2.  Tachov  (13 hod), Úterý (10.30 hod), Trpísty (10 hod)

22.2.    Černošín (12 hod), Sulislav (13 hod)

25.2.    Stříbro (9 hod)

29.2.    Bezdružice (10 hod)

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24