Úspěch TOXI týmu! Policie hlásí dopadení drogových dealerů

09.07.2020 9:55

Kriminalisté obvinili muže a ženu, kteří distribuovali drogy především na Domažlicku. Muž skončil ve vazbě.

policie

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže a jednačtyřicetileté ženy, které obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

"Dvaačtyřicetiletý muž minimálně od prosince 2019 do současné doby si obstarával drogu pervitin a ten pak distribuoval dalším osobám v Domažlicích, ale i na jiných místech okresu. Prodal či dal zadarmo množství dávek pervitinu a přišel si tak minimálně na 130 tisíc korun,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

"Obviněný muž se výše uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Domažlicích pro stejný zločin v minulosti odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 4 let nepodmíněně, kdy trest vykonal v listopadu 2019. U tohoto muže kriminalisté spolu se spisovým materiálem doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval, a tak je stíhán vazebně,“ dodává mluvčí.

Jednačtyřicetiletá žena distribuovala pervitin v Domažlicích, Klatovech, Plzni a na dalších místech. "Přišla si na nejméně 43 tisíc korun. V několika případech poskytla drogu za odvoz do Plzně,“  pokračuje Dagmar Brožová s tím, že obviněná žena je stíhána na svobodě.

Oba dealeři by mohli strávit za mřížemi až pět let.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24