QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Úspěch toxi týmu! Ve vazbě jsou čtyři dealeři pervitinu – FOTKY

17.01.2020 12:00

Domažličtí policisté hlásí další úspěch v boji s drogovou kriminalitou. Po dlouhodobém šetření skončili v rukou mužů zákona čtyři dealeři.

Mezi obviněnými je jednačtyřicetiletý muž, který od ledna do prosince loňského roku v Nemanicích vařil pervitin a poskytoval ho dalším zájemcům.

"Šedesátiletý obviněný a čtyřiatřicetiletý obviněný drogu distribuovali dále. Čtyřiatřicetiletý muž prodal nejméně 79 dávek pervitinu o hmotnosti 0,1 gramu. Část peněz si nechal pro svoji potřebu a část rozdělil mezi svoje kumpány. ´Výrobce´ dal drogu v několika případech i zadarmo,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při domovní prohlídce v domě v Nemanicích, kde bydlel šedesátiletý obviněný, policisté našli věci používané k distribuci drog, jako jsou plastové sáčky a digitální váhy. Zajistili i sáčky se zelenou sušinou a s krystalickou látkou. Tyto věci pak odeslali k dalšímu zkoumání.

Dalším zadrženým je sedmadvacetiletý muž, který si  nejméně od loňského března do prosince obstarával pervitin v Plzni a drogu poskytoval dalším osobám v místě svého trvalého bydliště na Horšovskotýnsku a na jiných místech Domažlicka. Prodal tak nejméně 40 gramů pervitinu.

"Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmadvacetiletého, čtyřiatřicetiletého, šedesátiletého a jednačtyřicetiletého muže jako obviněných ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Spolu se spisovým materiálem kriminalisté doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou obvinění stíháni vazebně,“ dodává mluvčí.

Všichni zadržení mohou strávit za mřížemi až pět let. 

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24