QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Útulek v Plzni praská ve švech! Plní ho zejména odložená koťata - FOTKY

17.09.2019 9:57

Případy odložených koťat, která jejich majitelé nechávají jen tak na ulicích v krabicích, v posledních dnech ve velkém zaměstnávají strážníky v Plzni. Útulek už je téměř zaplněný!

317309_1[1]
317309_1[1]317059_3[1]317602_1[1]317602_2[1]

Plzeňský útilek pro zvářata v nouzi se v posledních dnech až neobvykle zaplnil. Strážníci tam převezli hned několik opuštěných a odložených koťat. Případy se množí.

"Za poslední týden se v útulku v Daimlerově ulici nahromadilo spousta koťátek. Nejdříve krabici plnou koťat donesla žena, která je nalezla před Tescem v ulici U Letiště. Krabice byla převázaná a v ní se nacházeli tři kocourci a dvě kočičky. Stáří asi 2 měsíce. O tři dny později nalezl muž malé dvouměsíční kotě rovněž v  této ulici. Kocourek měl zánět v pravém oku, jinak byl v dobrém stavu," říká Andrea Vlčková z městské policie.

Další koťata se našla v Úněšovské ulici. "Žena, která koťata nalezla, uvedla, že koťata ležela v papírové krabici a nikdo se k nim nehlásil. V krabici nalezla 5 koťat, tentokrát ovšem ještě mladší, stáří asi 3 týdny. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo zjistit majitele koťat, byla všechna umístěna v Útulku pro zvířata v nouzi Plzeň," pokračuje Andrea Vlčková.

Útulek je momentálně téměř naplněný. Z volné kapacity už zbývá jen šest míst. Městká policie proto apeluje na majitele koček, aby byli zodpovědnější. "Prosíme majitele koček, aby se chovali zodpovědně a své kočky nechávali kastrovat, jelikož opuštěná koťata pak končí v útulku, kam rozhodně nepatří. Dále bychom chtěli občany upozornit, ať nesbírají koťata v přírodě, pokud není zřejmé, že se o ně matka nestará. Často je v dobré víře odnesou, ale v podstatě je matce ukradnou, navíc jí způsobí zdravotní komplikace, protože se jí zanítí mléčné žlázy," uzavírá Andrea Vlčková.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24