Uzavírka mostu v Dolanech na Plzeňsku potrvá několik měsíců

23.05.2018 18:34

Most v Dolanech na severním Plzeňsku čeká nutná rekonstrukce. Potrvá až do listopadu a řidiči tak budou muset využívat objížďku nebo přívoz Darová.

most dolany_súspk

S uzavřením by měli řidiči počítat už od čtvrtečního rána. Rekonstrukce za zhruba 45 milionů potrvá několik měsíců. V rámci stavby dojde i na rozšíření silnice.

"Rekonstrukce mostu znamená úplné snesení a náhradu stávajícího vybavení mostu, demolici stávající mostovky, výstavbu širší mostovky včetně nového veřejného chodníku, výstavbu nových úložných prahů na podpěrách a sanaci ponechaných železobetonových částí mostu jako jsou opěry, pilíř, oblouky a stěnové stojky,“ říká Jiří Velíšek za SÚSPK.

Opravy přinesou i novinku v podobě rozšíření silnice. "Součástí stavby je rozšíření komunikace se zesílením náspů komunikace gabionovou stěnou a výstavba nového chodníku od mostu podél komunikace vedeného mimo dopravní prostor silnice. Celková délka stavby včetně úpravy komunikace činí 203 metrů. Díky rekonstrukci se tak zvětší šířka průjezdního prostoru z 5,4 na 7 metrů.“

Rekonstrukce přinese úplnou uzavírku. Provizorní přemostění v blízkosti mostu není možné kvůli širokému zátopovému území a požadavkům na zachování minimální průtočné hladiny. "Objízdná trasa bude vedena přes Zruč-Senec, Plzeň a Chrást nebo můžete využít přívoz v Darové. Výstavba nového mostu by měla být ukončena v listopadu letošního roku," upozorňuje mluvčí policie Hana Rubášová.

Rekonstrukce vyjde na zhruba 45 milionů a pokryjí ji peníze z evropského programu IROP.

FOTO: SÚSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24