UZAVÍRKA: Rekonstrukce silnice mezi Stříbrem a Ostrovem potrvá rok - FOTKY

25.05.2022 8:10

Silnici II/230 je přivaděčem od města Stříbra k Exitu 107 na dálnici D5 a průmyslové zóně Ostrov u Stříbra. Od 30. května dojde k pokračování rekonstrukce, nutné je dotčený úsek zcela uzavřít.

Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro
Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU StříbroOprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro3Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro4Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro2

Od rovinky před kopcem Jirná – Myší kopec až k průmyslové zóně Ostrov u Stříbra se řidiči dočkají nejen nového povrchu komunikace, ale i částečné úpravy její trasy, když dojde k narovnání nebezpečných zatáček a k rozšíření šířkového profilu komunikace na normový stav S 9,5. Celková délka rekonstruované komunikace činí 3492 metrů.

Provedené úpravy mají za cíl zejména zvýšení bezpečnosti na této komunikaci. Aby se rekonstrukce mohla provést, je třeba omezit provoz.

Proto dojde od 30. května k úplné uzavírce dotčeného úseku. Doba uzavírky může trvat i jeden rok.

Oprava silnice_Ostrov u Stříbra_MU Stříbro3

Objízdná trasa pro příjezd od města Stříbra k Exitu 107 bude vedena po silnici II/193 a II/203 Stříbro – Kladruby – Ostrov u Stříbra. Pro obyvatele obce Sytno bude zřejmě kratší cestou k dálnici D5 objízdná trasa po silnici III. tř. 20314 přes obec Heřmanova Huť.

Objízdnou trasu mají stanoveny i autobusové linky, cyklotras se uzavření komunikace nedotkne.

Po dobu uzavírky dojde ve Stříbře k nárůstu dopravy v ulicích Nádražní, Kladrubská a Vrchlického a dále také v sousedním městě Kladruby.

Foto: MÚ Stříbro

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24