QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Uzavírka Rooseveltova mostu všechny řidiče nezastavila - FOTKY

17.05.2019 9:54

Opravy Rooseveltova mostu v Plzni se v tomto týdnu rozeběhly naplno. Uzavírku ale ne všichni řidiči respektují. Kompletně by měl být most opravený do konce listopadu.

DSC_6461
DSC_6461DSC_6426DSC_6405DSC_6460DSC_6431DSC_6427DSC_6435DSC_6442DSC_6447DSC_6448DSC_6455DSC_6457DSC_6467

Uzavírka Rooseveltova mostu běží naplno. Čtvrtek byl oficiálně prvním dnem dlouhodobého omezení. Uzavření v průběhu dne zkomplikovalo dopravu v ulicích okolo náměstí.

Hodně komplikovaná byla situace například ve Veleslavínově ulici. Přesto se našli i řidiči "odvážlivci", kteří zákaz vjezdu na most nerespektovali (viz forogalerie).

Opravy mostu budou doprovázené dlouhodobým omezením. To se týká i Tyršovy ulice na hlavním průtahu pod mostem. V 1. etapě oprav je most úplně uzavřený pro veškerou dopravu kromě MHD. Od července po mostě neprojede ani MHD. Uzavírka potrvá až do konce srpna.

Částečné omezení se týká Tyršovy ulice pod mostem. Uzavírat se bude vždy jeden jízdní pruh a provoz bude převeden do protisměru. To potrvá až do poloviny července.

Kompletní oprava Rooseveltova mostu by měla být dokončena do konce listopadu. Akci realizuje město Plzeň zastoupené Správou veřejného statku města Plzně. Náklady na opravu mostu se pohybují kolem 25 milionů korun včetně DPH.

"Na celém mostě, tedy v části přes Tyršovu ulici, estakádě a mostě přes Mži budou obnoveny vnější železobetonové římsy a části chodníků. Pokud to bude možné, instaluje se částečně zpátky kamenná pásková dlažba s tím, že se poškozené díly dlažby vymění. Bude opraveno zábradlí a ošetřeno novým protikorozním nátěrem a kompletně obnoven povrch vozovky,“ popsal Martin Lukeš ze Správy veřejného statku města Plzně. V rámci opravy mostu budou vyměněny stávající dožilé mostní závěry. Nosnou konstrukci i spodní stavbu mostu přes Tyršovu ulici stavebníci očistí a poté poškozená místa opraví a natřou ochranným nátěrem. U mostu přes Mži provedou výměnu poškozených částí kamenného obkladu a celou konstrukci rovněž nově natřou. Opraví také schodiště z mostu směrem do Kamenické ulice.

FOTO: Milan Svoboda - kompletní fotogalerii najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24