QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Uzavírka Slovanské spěje k závěru, dojde ale na další omezení - AKTUÁLNÍ FOTKY

08.11.2019 12:58

Uzavírka horního úseku Slovanské v Plzni se blíží k závěru. Odstartovala v polovině září, na konci příštího týdne skončí. Omezení ale budou platit nově na křižovatce s Malostranskou...

foto-qap-cz (6)
foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (3)

Rozsáhlá rekonstrukce Slovanské v Plzni spěje do další fáze. Už na konci příštího týdne má být obnovený provoz v horním úseku hlavního tahu z centra města na Slovany. Řidiči ovšem budou muset počítat ještě s dalším částečným omezením.

Úplná uzavírka Slovanské v úseku od Částkovy po Malostranskou ulici platí od poloviny září. Teď se blíží ke svému závěru. "Za týden bychom měli pustit provoz v horní části Slovanské," potvrdil QAP.CZ náměstek primátora Michal Vozobule. Oficiálně uzavírka platí do 15. listopadu.

Už v polovině příštího týdne ale dojde na další omezení. Tentokrát ovšem bude jen částečné, konrétně se týká křižovatky Malostranská - Slovanská - náměstí Milady Horákové. "Částečné omezení potrvá od 13. do 19. listopadu a bude rozděleno do etap. Každopádně vždy bude zachován průjezd křižovatkou," dodává náměstek primátora.

V současné době to navíc vypadá velice slibně i s termínem znovuzprovoznění Slovanské pro auta i tramvaje. Podle plánů by hotovo mělo být na konci listopadu a od začátku bude provoz obnovený jak pro automobilovou, tak pro tramvajovou dopravu. "Tramvaje už budou od prosince jezdit po Slovanské v obou směrech," uzavírá Michal Vozobule.

První etapa jedné z největších letošních staveb v Plzni odstartovala na začátku ledna. Investorem jsou město Plzeň, Vodárna Plzeň a.s. a Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Celkové náklady představují téměř 162 miliony korun včetně DPH, z toho město uhradí zhruba 80 milionů korun.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24