QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Uzavření Americké se blíží, vytíženou komunikací denně projedou tisíce aut

03.08.2021 18:56

Zastupitelé města odhlasovali na začátku února toho roku uzavření části Americké třídy pro individuální dopravu. Cílem návrhu je zrychlit městskou hromadnou dopravu.

Americká třída v Plzni_leden 2018 (9)

Americká třída se uzavře od Škroupovy ulice po Resslovu ulici z jedné strany, z druhé strany dojde k uzavření od kruhového objezdu až po ulici V Šipce. Od Klatovské půjde dojet do Škroupovy nebo do Jungmannovy ulice. Od Wilsonova mostu se bude moci odbočit pouze do Prokopovy ulice.

Uzavření části Americké pro individuální dopravu má nastat začátkem září. Někteří zastupitelé se ale obávají, že s obnovením plného provozu na začátku školního roku dojde k dopravním komplikacím, proto navrhují uzavřít úsek vytížené silnice už na konci srpna.

Lidé by pak podle náměstka pro dopravu a životní prostředí měli více využívat při průjezdu městem svými automobily komplex most Milénia, U Trati a Borská. Řidiči se ale obávají velkého zdržení na křižovatce Na Belánce. Klatovská je už v současné době dost vytíženou ulicí, spousta řidičů ji ale bude také využívat při objíždění uzavřeného úseku Americké.

ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24