QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Bavorské Rudě budou v pondělí opět testovat zdarma české pendlery

18.10.2020 17:39

O bezplatné testování na covid-19 je v Bayerisch Eisenstein ze strany českých pendlerů obrovský zájem. Němci znovu otevřou testovací stanici přímo na hranicích.

regner foto

Odběrové místo v Bavorské Rudě bylo vybudováno o minulém víkendu. Mělo původně sloužit k odběrům po dobu tří dnů. Zájem českých pendlerů o testy zdarma byl ale obrovský. Němci nakonec hned první den navýšili plánovanou kapacitu a dokonce testovali i jeden den navíc (ve čtvrtek 15. října). Původní plány bylo otestovat 300 lidí denně, už během prvního dne bylo otestováno 500 osob.

Podle nejnovějších informací z Německa, testování bude pokračovat v pondělí. "19. října opět pokračuje bezplatné testování pendlerů, a to v čase od 6 do 18 hodin," potvrdila QAPu Simona Fink z ArberLand Regio.

Pendleři se mohou nechat testovat na infekci SARS-CoV-2 zdarma a bez předchozí registrace na parkovišti bývalého bazénu ihned za hraničním přechodem.

Tiskový mluvčí Zemského úřadu v Regenu Heiko Langer upozorňuje také na další možnosti testování na covid-19 v okrese Regen. Pendleři se mohou nechat (po předchozí online registraci) otestovat také v Regenu – Tierzuchthalle (Badsdtraße 2, 94209 Regen).

foto: Zemský úřad Regen

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24