QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Borském parku zapíjeli teenageři vysvědčení

01.07.2022 14:11

Poslední den školního roku si vyzvedávají žáci vysvědčení po celé České republice. V Plzni se skupinka mladistvých rozhodla oslavit začátek prázdnin alkoholem.

borský park_mládež alkohol_PČR

Městská policie se poslední školní den zaměřila mimo jiné na dodržování zákazu požívání a podávání alkoholu dětem. „Cílem pozornosti byly především parky a další odpočinková místa, na nichž se obvykle mladí po vyučování setkávají. V Borském parku strážníci ze služebny Městské policie Plzeň – Bory zjistili pod vlivem alkoholu čtyřčlennou skupinu chlapců a dívek ve věku 14, 15 a 17 let,“ uvedla mluvčí policie Jana Pužmanová.

Každý ze skupinky mladistvých nadýchal více než jedno promile. „Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu u každého z nich značně přesáhla jedno promile. Přístroj vykázal u nejmladšího z nich hodnotu 1,56 promile, u nejstaršího 1,85 promile,“ uvedla Pužmanová a dodala: „Strážníci zkontaktovali zákonné zástupce, kteří si teenagery posléze vyzvedli. Na místo přivolaní policisté ČR si záležitost převzali a dále se jí zabývají.“

 

foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24