V Černošíně opravují obchodní dům - FOTKY!

08.10.2020 7:47

Na náměstí Černošína je budova potravin, která jako jedna z posledních budov v okolí nezapadala svým vzhledem do jinak

zrekonstrovaného centra města. To se teď ale mění, šedivou nevzhlednou fasádu nahradila žlutá.

PA030163
P9230882P9230880PA030161PA030159PA030163

Obchodní dům v Černošíně na náměstí, kde jsou potraviny, v horním patře také prostory pro zájmové kroužky, mění kabát! Z původní tmavé šedé barvy bude teď na náměstí zářit několik odstínů žluté a současně se změnou fasády probíhají v posledních týdnech i další úpravy objektu. "Snažíme se svůj majetek uvést do funkčního smysluplného stavu. Budova je naše. Současné práce vyřešily sanace, výměnu oken, zateplení obvodového pláště budovy a s tím související stavební práce. Zároveň bude vybudován nový bezbariérový vstup do objektu," uvedl starosta Černošína Miroslav Plincelner.

S pomocí kraje se Černošínu dokázalo na opravy získat dotace. "Ta oprava vychází na deset miliónů korun, ale Plzeňský kraj nám přispěl finanční částkou 350 tisíc korun, tyto peníze jsou vloženy na vybudování bezbariérového přístupu," dodal starosta.

Postupně z budovy mizí lešení a už odkrývá se tak nová fasáda v několika odstínech žluté, která se lidem líbí. "Klobouk dolů, to je tedy změna, to ten dům opravdu vyšperkovali. Byla to taková nevzhledná budova, ještě tak přímo v centru obce, doslova to tu kazila. Teď naopak pěkně doplní ty okolní opravené stavby, jako je kostel, motorest, hasičárna, krásně je to barveně sladěné," říká domácí Jiřina Křížová.

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24