QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Červeném Hrádku došlo k úniku plynu! Hasiči evakuovali na tři desítky lidí

14.11.2017 8:19     14.11.2017 10:19

Červený Hrádek u Plzně se v úterý probudil pořádným šokem. Kvůli úniku plynu muselo být evakuováno přes třicet lidí z několika domů.

foto-qap-cz (99)

K úniku plynu došlo zatím na neznámém místě v Červeném Hrádku v úterý ráno. Po oznámení na místo dorazili nejen plynaři, ale i hasiči a také policie.

"Z několika domů bylo evakuováno celkem 35 osob. K žádnému zranění nebo zdravotním potížím nedošlo," řekla mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že policie zatím celou událost šetří jako technickou závadu.

Z preventivních důvodů musela být dodávka plynu přerušená pro celý Červený Hrádek. Plynaři nakonec zjistili, že plyn unikal z potrubí u staveniště v ulici Na Stráni, kde probíhají výkopové práce.

"Ukončení oprav se očekává v odpoledních hodinách, následně se uskuteční jednotlivá připojení všech odběrných míst za asistence technika firmy Innogy a majitele nebo uživatele nemovitosti," informoval Magistrát města Plzně. Do svízelné situace se tak dostali zejména lidé v domácnostech, kde se topí plynem. Obvod jim proto zatím nabídl vytápěné prostory v hasičské zbrojnici v Červeném Hrádku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24