V Chlumčanech smetl vlak auto. Zraněnou řidičku museli vyprostit hasiči - FOTKY

25.01.2022 8:10

Krátce před šestou hodinou ráno srazil na železničním přejezdu v Chlumčanech vlak osobní auto. Zraněná řidička byla převezena na urgentní příjem. Devět osob cestujících ve vlaku se obešlo bez zranění.

OA X VLAK_foto hzspk7
OA X VLAK_foto hzspk7OA X VLAK_foto hzspkOA X VLAK_foto hzspk4OA X VLAK_foto hzspk5OA X VLAK_foto hzspk6OA X VLAK_foto hzspk12

V úterý 25. ledna v 5:40 hodin došlo k dopravní nehodě osobního auta a osobního vlaku na železničním přejezdu v Chlumčanech. "Dle prvotních informací řidička ročník 1957 jela s osobním vozidlem Citroën ve směru od Dobřan na Chlumčany, i přes zapnutá výstražná světla u železničního přejezdu na něj vjela a došlo ke střetu s právě projíždějícím osobním vlakem, který jel ve směru od Dobřan," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Vlak narazil do levé strany vozidla a to skončilo po střetu asi 20 metrů za přejezdem mimo trať. "Při dopravni nehodě utrpěla řidička lehká zranění a byla převezena k lékařskému ošetření. U řidičky bude nařízen odběr krve ke zjištění alkoholu, neboť vzhledem ke zranění nebylo možné provést dechovou zkouškou," sdělila Eva Červenková.

"Jednu zraněnou ženu jsme z osobního auta vyprostili pomocí hydraulických nástrojů a předali záchranářům," doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Devět cestujících z osobního vlaku vyvázlo bez zranění. "Dechová zkouška u strojvedoucího ročník 1951 byla s negativním výsledkem. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se budou zabývat kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov," uzavřela Eva Červenková

Po dobu šetření dopravní nehody bude železniční trať uzavřena.

 

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24