V Chodové Plané někdo ukradl dvoumetrového anděla u kostela

09.12.2021 15:01

Zlodějům není nic svatého... Dvoumetrový světelný anděl zmizel od kostela v Chodové Plané. Krádeží se zabývá policie, žádá o pomoc i veřejnost, v místě bylo viděno auto tmavé barvy.

andel
andelandel kostel 1

Dvoumetrový osvětlený anděl zdobil prostor poblíž místního kostela v Chodové Plané na Tachovsku. Policie teď hledá svědky.

"Plánští policisté včerejšího dne přijali oznámení o krádeži světelné výzdoby, ke které došlo v obci Chodová Planá. Zatím neznámý pachatel tam kolem 3:00 hod. odcizil osvětleného anděla vysokého přibližně 2 metry, který byl instalován poblíž schodů k místnímu kostelu. Pachatel svým jednáním způsobil škodu za téměř 20 000 korun. Plánští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže," uvádí mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

V době krádeže mělo stát poblíž auto tmavé barvy. "Z dosavadního šetření vyplývá, že se v inkriminovanou dobu poblíž místa krádeže nacházelo osobní vozidlo tmavé barvy. V souvislosti s tím plánští policisté žádají všechny občany, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí k ustanovení pachatele a vypátrání odcizeného anděla, aby se jim ozvali na tel.: 974 337 741, 974 322 015 nebo informace poskytli na linku tísňového volání 158," uvádí policejní mluvčí.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24