QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Domažlicích chodí ponocný, potkáte ho i o pouťovém víkendu

13.08.2020 16:30

Ponocného můžete potkávat v Domažlicích o prázdninách vždy v pátek a v sobotu. Tento víkend bude ale jiný, ponocný projde náměstím i v neděli!

domazlicky-ponocny-roman-holub

Na své pravidelné letní obchůzky náměstím vyráží domažlický ponocný Roman Holub. Vždy je v modrém kabátci s troubou z volského rohu, lucernou a halapartnou. Jeho zpěv se už stal neodmyslitelnou součástí letní atmosféry v chodské metropoli.

Po celé prázdniny potkáte ponocného v pátek a sobotu vždy ve 21 a ve 22 hodin. Tento víkend je ale pouťový, a tak se do domažlického centra chystá ponocný i v neděli.

Ponocný bude v Domažlicích k vidění 15. a 16. srpna v následující hodiny - v sobotu ve 20, 21 a 22 hodin a v neděli ve 20 a 21 hodin. "Noční pochůzky ponocného městem a jeho zpěv patří ke stále živé tradici Domažlic. Jeho stanovištěm je prostranství u věže, kde zpěvem odpovídá na hlas pověžného, který pěje chválu Hospodinu a nabádá před ohněm z ochozu věže. Dodržuje místní tradici, že svíčku v lucerně na závěr jeho cesty může po zpěvu ponocného sfouknout přítomné nejmladší dítě," informuje Josef Babor z MÚ Domažlice.

foto: MKS Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24