QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Domažlicích vánoční trhy proběhnou v omezeném režimu a bez Novoročního ohňostroje

25.11.2020 18:40

Epidemie koronaviru výrazně ovlivní i tradiční domažlické akce. O rozsvícení stromečku, ani o vánoční výzdobu lidé nepřijdou. Bohužel však slavnosti s tím spojené se tento rok konat nebudou.

výlov

Od soboty 28. listopadu bude rozsvíceno vánoční osvětlení centra města včetně vánočního smrku na náměstí, ale každoroční slavnost spojená s premiérovým rozsvícením se letos konat nebude.

Rozhodli o tom domažličtí radní na svém úterním jednání.  

Výraznou změnou projde i vánoční trh před radnicí. ,,Postaveny budou jen tři stánky, ve kterých budou své výrobky prodávat Diecézní charita a prodejci vánočních dekorací," uvedl místostarosta Stanislav Antoš. Trh letos nebude doprovázet ani kulturní program.

Trh bude otevřen od soboty 19. prosince do středy 23. prosince. Navíc od pondělí do středy budou před radnicí k dostání ryby z chovu Domažlických městských lesů. 

,,Ryby jsou v prodeji od poloviny listopadu také každou středu před domažlickou radnicí od 9:00 do 13:00 hod. a každý pátek v rybárně v Hanovo Parku od 13:00 do 16:00 hod.," uvedl ekonom DML Josef Forst. Zásoby chystané na Vánoce pracovníci městských lesů doplnili při výlovu Černého rybníka u Babylonu (na snímku). Při něm vylovili čtyři tuny ryb - kapry, amury, štiky a líny.

Stromečky začnou pracovníci DML prodávat 1. prosince v areálu společnosti v Tyršově ulici 611. ,,V nabídce budeme mít naše smrčky pocházející z výchovných zásahů v lese a dále budeme mít plantážové stromečky smrk stříbrný a jedli kavkazskou," dodal Forst.

Epidemiologické důvody stojí i za zrušením Novoročního ohňostroje, který každoročně navštěvuje mnoho stovek lidí.

 

Foto: Domažlické městské lesy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24